Citește ultimele noutăți

 • Spoon isi defineste teritoriul digital

  Spoon isi defineste teritoriul digital si promite brandurile identificarea corecta a segmentelor de audienta cu care doresc sa interactioneze in fiecare platforma digitala in parte (Facebook, YouTube, Instagram, Periscope, Snapchat etc), propune mecanisme de abordare si continut specific fiecarei platforme, alaturi de setarea si urmarirea in timp real a obiectivelor de comunicare si a investitiilor media cu garantarea obiectivelor de business.

  Echipa Spoon a realizat si o serie de materiale video impreuna cu Inversee, in care ofera brandurilor sfaturi despre abordarea strategica a continutului video pentru diferitele platforme online.

  Mihai Gurei, UI si UX specialist la Spoon, prezinta avantajele pe care le ofera brandurilor platformele de live video streaming precum Periscope.

  Live inseamna spontan, real si o conexiune directa cu audienta. Brandurile pot intra intr-un dialog cu consumatorii si astfel pot obtine feedback-uri in timp real de la acestia. Continutul brandurilor devine mai fluid si creeaza impresia de real si de nou, de proaspat, de tangibil.

  Brandurile pot testa abordari diferite, segmente orare de transmisie/postare diferite care sa fie interesante pentru diferite segmente de audienta.

  Un alt atribut al platformelor Periscope si Snapchat este efemeritatea, iar ea trebuie privita ca un avantaj care ofera brandului posibilitatea de a testa, dar si de a se lasa condus in actiune de comentariile venite in timp real de la utilizatori care pot propune directii.

  Video streamingul live poate produce reverberatii in alte platforme sociale. Si, de vreme ce platformele de social media se intrepatrund, un continut postat intr-o platforma genereaza reactii, comentarii, share-uri in alta platforma.

  Prin video streaming, un brand poate da acces unei audiente mai largi la un continut care de obicei este exclusiv, rezervat anumitor categorii de public, si altfel brandul se apropie de publicul lui si devine mai deschis, creeaza transparenta si este mai relevant in interactiune.

   

   

  http://www.iqads.ro/articol/33772/spoon-isi-defineste-teritoriul-digital-in-2016

  Mai mult

 • 2016 pentru Spoon: focus pe nevoile digitale ale clientilor sai

  2016 va inseamna pentru echipa Spoon focus pe nevoile digitale ale clientilor sai. Filozofia dupa care si-a croit Spoon drumul in digital combina continutul si expunerea media, adaptate fiecarea platforme in parte si specifice fiecarui obiectiv de business.

  Spoon Digital crede ca experienta consumatorului cu un brand trebuie sa fie nativ integrata in continutul fiecarei platforme iar strategiile adaptate obiectivelor, contextului si sa respire autenticitate.

   

  Echipa Spoon a realizat si o serie de materiale video impreuna cu Inversee, in care ofera brandurilor sfaturi despre abordarea strategica a continutului video pentru diferitele platforme online.

   

  Primul video traseaza cateva reguli generale despre folosirea continutului video in YouTube, Facebook, Instagram, Snapchat si Periscope.

   

  1. Continutul video pentru online trebuie sa respecte regula de aur din online, si anume relevanta pentru user si contextualizarea acestuia pe momentul de consum.

   

  In general avem 2 tipologii de continut video:

  -continutul video creat de branduri si distribuit in online. In acest caz ideal este ca productia video-urilor pentru online sa fie facuta cu o echipa care intelege specificul fiecarei platforme.

  – continutul video generat de utilizatori sau de influenceri. Noi preferam termenul de influenceri celui de endorseri intrucat urmarim mai degraba impactul pe care influencerul il are pe platforma respectiva. Influencerii trebuie selectati astfel incat sa aiba un continut relevant, generat organic, pentru ceea ce vrea brandul sa comunice (sa fie un cunoscator/ specialist in domeniul respectiv), dar si sa aiba un crowd cat mai mare pe platforma respectiva (nr de followeri, nr de like-uri).

   

  1. Pentru a intelege in care directie merita facuta investitia media, conceptele/ directiile trebuie validate prin A/B testing. In testare practic validam premise pe care le identificam pe baza insight-urilor. Acestea ne ajuta sa intelegem mai bine comportamentul segmentelor de consumatori. De exemplu, un segment interesat de acelasi lucru se comporta diferit in Instagram vs YouTube si reactioneaza diferit la mesajele brandului. Prin urmare, in online, si e valabil si cand discutam de continut video in online, nu trebuie sa absolutizam. Daca o abordare a dat rezultate pe un segment de audienta care are anumite interese si care petrece timp mult pe o platforma, nu inseamna ca aceeasi abordare va merge pe aceleasi interese in alta plaforma. Online-ul este despre nou, convenient si moment, iar toate aceste trei atribute evolueaza permanent.

   

  1. Ultimul aspect pe care vrem sa-l punctam este despre diferenta de comportament a userului intre o platforma on demand, precum Youtube, si una tip discovery, precum Facebook sau Instagram. Pe o platforma on demand, userul este in control, stie ce vrea si este mai intransigent fata de advertising, in comparatie cu platformele tip discovery unde userul este deschis catre subiecte noi si priveste advertisingul mai relaxat.

   

   

  In video-urile urmatoare vom discuta despre abordarile video in real time si despre ce asteptari au utilizatorii de la branduri.

   

  Echipa Spoon a realizat video-urile in parteneriat cu Inversee, o echipa specializata in crearea de continut video pentru online (http://inversee.com).

  Mai mult

 • #: accesoriu sau valoare adaugata? 10 recomandari utile pentru branduri

  HASHTAG-UL ESTE UN ACCESORIU PROPRIU SOCIAL MEDIA. TOATE PLATFORMELE SOCIALE IMPORTANTE IL SUSTIN, MAI PUTIN LINKEDIN

  AJUTA LA CAUTARI PE CUVINTE CHEIE, FIIND UN AGREGATOR DE CONTINUT PE O ANUMITA TEMA

  REPREZINTA O MODALITATE DE TARGETARE ORGANICA

  DOs FOR BRANDS

  1. FII SPECIFIC & RELEVANT. UN ANUMIT # TE CONECTEAZA CU AUDIENTA CARE ARE ACELEASI INTERESE PRIN URMARE POTI FOLOSI # PENTRU A INTERACTIONA CU PUBLICUL CARE ARE ANUMITE INTERESE, GENERAND EARNED MEDIA
  2. OBSERVA SI CERCETEAZA: FOLOSITI STRATEGIC # FUNCTIE DE OBIECTIVUL PE CARE IL AVETI CU POSTUL RESPECTIV
   1. CRESTERE REACH
   2. FOLLOWERS NOI
   3. ENGAGEMENT MAI MARE
  3. URMEAZA TRENDURILE: FOLOSESTE CONTEXTUAL # PENTRU A CRESTE RELEVANTA TOPICULUI
  4. COMUNICA-TI POZITIONAREA DE COMPANIE: FOLOSESTE # PENTRU A DEFINI/ PROMOVA VALORI SI POZITIONARE (EX: INOVATIE)
  5. CREEAZA # SPECIFIC UNUI EVENIMENT CARE DEVINE AGREGATOR DE CONTINUT
  6. TINE CONT DE PLATFORMA: INSPIRATIONAL VS SOCIAL
  7. # DEPINDE DE PLATFORMA: FACEBOOK& TWITTER@PINTEREST 1-2 #; INSTAGRAM -7#, YOUTUBE 2-3 #
  8. IN INSTAGRAM POSTURILE CU # AU 5,31% ENGAGEMENT RATE MEDIU COMPARATIV CU 2,95% POSTURILE FARA #
  9. IN PINTEREST POTI FOLOSI # IN DESCRIERE, FIIND CLICK-ABILE
  10. IN YOUTUBE # AJUTA CAUTARILE POSTATE IN TITLU, IN DESCRIERE SAU IN COMENTARII.

  Mai mult

 • Colega noastra Ligia face furori cu noul ei proiect Hummingbird Bike lansat pe Kickstarter

  Ligia Stan a fost junior digital copywriter la Spoon Media un an, pana in Septembrie anul trecut cand l-a urmat pe Petre la Londra. Indrazneata, proactiva si comunicativa …proiectul dezvoltat impreuna cu Petre, Hummingbird Bike acopera o nevoie pe un segment de consumatori care nu aveau o alta optiune pe piata bicicletelor. Noi stim prototipul cu care se dadea Petre si arata foarte bine si in realitate. La Spoon, Ligia a gestionat conturile de social media din portofoliul Spoon, fiind primul om de creatie angajat la Spoon. Ea practic ne-a ajutat sa propunem idei din zona de interactiune consumator-brand pe care nu le mai abordasem pana atunci. Intotdeauna a avut spirit antreprenorial si in paralel cu job-ul de la Spoon avea proiete personale in zona de identitate de brand, litereatura de brand si graphic design. Petre este designer si impreuna formeaza un cuplu care se completeaza perfect ca experttiza in dezvoltarea de produse. Ligia si Petre merita sa cunoasca succesul din punct de vedere antreprenorial! Le tinem pumnii si facem chiar mai mult decat atat!ligia-si-petre

  https://www.kickstarter.com/projects/261988372/hummingbird-the-worlds-lightest-folding-bike

  Mai mult

 • Spoon la IMWorld 2015 si Smark- Marketing & Trends 2015

  Marti, pe 6 Octombrie la conferinta Smark- Marketing & Trends Claudia Chirilescu va vorbi despre cele mai noi concepte in marketing si va prezenta cateva studii de caz interesante, de la ora 11:30, in cadrul conferintei “Trenduri in FMCG”
  Miercuri pe 7 Octombrie la IMWorld Claudia Chirilescu si Mihai Gurei vor vorbi despre modalitatile de comunicare video pe care brandurile le pot utiliza folosind Snapchat si Periscope pe scena Digital & E-commerce de la ora 13:00

  Mai mult

 • Google isi dezvolta propriul sistem pentru Internet-Of-Things

  Se pare ca si gigantul Google lucreaza la propriul sistem pentru Internet-of-Things. Zvonurile spun ca acesta se va numi “Brillo” si va avea nevoie de resurse energetice extrem de reduse pentru a conecta la internet dispozitivele dintr-o gospodarie. Brillo va fi compatibil cu sistemul de optimizare a locuintei Nest, cumparat de Google, dar va functiona si independent de acesta.

  Brillohttps://developers.google.com/brillo/?hl=en

  Mai mult

 • Powerwall-noua baterie design de la Tesla

  Producatorul Tesla a prezentat cea mai economica baterie Litiu-Ioni, numita Powerwall care inmagazineaza energie solara sau eoliana, punand-o la dispozitia utilizatorului atunci cand acesta are nevoie, ca de exemplu in cazul unei pene de curent sau in momentele de varf de consum.

  Bataria poate fi fixata pe un perete si are o capacitate de 10 KW/h.tesla powerwall

  http://www.teslamotors.com/fr_CH/powerwall

  Mai mult

 • IoT- Platforma online care conecteaza dispozitivele la Internet

  Compania Chineza MoBagel permite utilizatorilor sa-si conecteze dispozitivele la Internet iar printr-un dashboard sa visualizeze statisticile legate de activitatea acestora. Prin intermedium acestei platforme pot fi configurate o multitudine de dispozitive, fiecare avand propria ei sectiune in site. MoBagel are astfel acces la date privind modul in care utilizatorii folosesc dispozitivele respective. In cazul deteriorari unui dispozitiv, utilizatorul primeste un mesaj de alerta prin platform sau email. Toate datele primite si trimise sunt securizate.

  mobagehttp://meeti.mobagel.com/blog/

  Mai mult

 • Taxi-urile Uber se pot comanda si din alte aplicatii

   

  Asadar, nu este nevoie sa deschizi aplicatia Uber pentru a beneficia de serviciile ei. Aplicatiile autorizate de Uber sunt independente, inregistrand comenzile si anularile pe cont propriu.

  Initiativa va fi valabila incepand cu luna august.

  Uber deja lucreaza cu branduri precum Starbucks, United, OpenTable, TimeOut si TripAdvisor, printr-un program afiliat.uber

  http://mashable.com/2015/03/18/uber-embeds-other-apps/

  Mai mult

 • Billboardurile care citesc emotii

  Panouri de ultima generatie cu camerecare citesc emotiile sunt acum in teste. Panourile pot reactiona in functie de expresia faciala a oamenilor din jur.

  Panourile  au aparut deja pe strazi din Londra si promoveaza un brand de cafea fictiva. In functie de cat de fericiti, tristi, sau neutri sunt persoanele care trec, panourile schimba culori, imagini, fonturi si pattern-uri.billboards

  Mai mult